Hieronder ingestuurde ervaringen van mensen die door mij zijn geholpen. Voor, tijdens of na de behandeling of cursus.

Cursus Reiki 1 en Seichem 1 was een cursus van twee heel vullende halve dagen! Alle focus is op de reiki en op jouw eigen ervaring en gevoel! Samen met Elna ontdek je de schoonheid en kracht van Reiki. Alles wordt tot de details uitgelegd en behandeld! Maar daarnaast is er ook zoveel ruimte voor vragen en een open conversatie! Ik heb vooral leren naar mijn intuïtie en gevoel te luisteren. Daar heeft Elna me heel goed bij geholpen! Het voelde net als thuiskomen bij Elna. Ze heeft zo’n warme energie en een zeer groot hart ! Altijd daar om te luisteren en te helpen! Dank u Elna voor deze heel rijke reiki dagen!! Puur genieten!
Katarina, Den Haag
Elna is probablity the best Reiki healer I have encountered in my life, she works from her heart and that allows her to see through what people need and really be of assistance to them, I highly recomend a session with her if you are trully ready to change your life and go to the next level…”
Crised, Den Haag
Bij Elna heb ik 2 keer een SRT behandeling mogen ontvangen, in de afgelopen 6 maanden. Dit was beide keren een bijzondere en intense ervaring. De behandelingen hebben me opgeleverd dat ik me opgeruimd, lichter, energiek en vol vertrouwen voel, in mezelf en in het leven (in de grotere zin). Er worden letterlijk zaken opgeruimd en dat gaf me een gevoel van immense vrijheid. Naast het me lichter voelen heeft het me ook ontzettend veel inzichten gegeven en vond ik het bijzonder leerzaam en ondersteunend in mijn proces van het vergroten van mijn bewustzijn. De SRT ervaring op zichzelf heeft bij mij een gevoel van nederigheid en dankbaarheid achtergelaten; Hoe fantastisch dat dit soort behandelingen er zijn. Ik ervaar Elna als erg kundig en professioneel en ben haar erg dankbaar!
Hanneke, Den Haag
Na een Reiki-behandeling bij Elna voel ik mij lichamelijk en geestelijk een ander mens . Ik voel mij zoveel beter ! Ik ben blij deze vorm van zorg gevonden te hebben en hoop er nog lang profijt van te hebben . In 1 woord : top!
Joke, 's-Gravenzande
Het hele traject bij jou tot Reiki/Seichem master heb ik als een heel persoonlijk traject ervaren, dat op mij is afgestemd. Je werkt hierbij intuïtief en voelt veel aan en checkt vervolgens bij mij of het klopt. Vaak voorvoelde jij eerdere dingen dan dat ik het opmerkte. Dit gaf mij eye-openers en stof tot nadenken/voelen! Naast de gesprekken en doornemen van de stof vond ik het oefenen met een andere cursist heel leerzaam. Voor mij was het een traject waarbij ik de praktische zaken heb geleerd om Reiki/Seichem te ervaren en doorgeven, maar zeker ook een traject persoonlijke ontwikkeling. Alles bij elkaar heeft het mij veel gebracht.
Diane - Master Reiki/Seichem, Berkel en Roderijs
Voordat ik Elna ontmoette had ik al vernomen dat ze iemand was met een bijzondere energie en uitstraling en dat ze als totemdier de adelaar draagt. Bij onze eerste ontmoeting voelde ik gelijk “dit is iemand die weet wat ze doet”. Door haar grote intuïtie en gevoel voor waarheid hielp zij mij herinneren om mijn eigen pad te wandelen. Een groot deel van de Reiki/Seichem cursus, is in mijn ogen, de houding die je draagt tijdens de sessies. In dit proces was Elna een prachtige begeleider, die niet alleen fijn gevoelig is maar ook helder is in wat belangrijk is. Je voelt dat ze meesterschap draagt in combinatie met nederigheid. Blijkbaar een engel die op aarde is gekomen.
Alexander - Master Reiki/Seichem, Den Haag
SRT bij Elna is een reis naar jezelf, naar je kern en je ziel en nog veel meer. Het is leren houden van jezelf met al jouw pluspunten en tekortkomingen die er gewoon mogen zijn. Je leert om vanuit jouw verbondenheid te bewegen, liefhebben, accepteren en te groeien vol vertrouwen. Het is een ontdekkingsreis die gepaard gaat met zoveel eindeloze liefde en sprankelende energie omdat je weet dat je niet alleen bent, je wordt gedragen, gesteund door zoveel meer dan licht. SRT bij Elna is opruimen, clearen in flitsmomentjes van bewustwording zonder de pijn vast te houden maar door hem even te voelen om hem vervolgens los te laten…op te lossen zodat er ruimte vrij komt voor een warme glimp vanuit en voor jouw hart en ziel. Elna is een pure, eerlijke mooie vrouw in staat om jou de veiligheid te bieden die je nodig hebt om te groeien tot in het oneindige in volle verbinding. Een mooie reis die de moeite meer dan waard is.
Tine, Breda
Ik merkte aan mijn dochter (9 jr) dat ze niet altijd lekker in haar vel zat. Ze kon zich niet goed concentreren op school, s ’avonds als ze in bed lag was het te druk in haar hoofd om in slaap te komen en ze was erg onzeker. Ik wist van het bestaan Reiki af en ben gaan zoeken op internet. Zo ben ik gekomen bij Balanspunt. Ze heeft nu meerdere Reiki behandelingen gehad en merk dat Joy daar een stuk rustiger van is geworden. Joy was ook een heel emotioneel meisje. Op advies van Elna hebben we de Dofna basisbehandeling ook gedaan bij haar. De eerste week merk je er nog niet zoveel van. Maar na een tijdje merk je dat ze minder emotioneel is, slaapt beter en voelt zich al een stuk zelfverzekerder. Ik vind het een geweldige methode en raad het een ieder aan. Bedankt Elna.
Joy 9 jaar, Den Haag
Ik kwam via via bij Elna en vroeg haar of ze me van mijn “altijd maar moeten” kon afhelpen. Dit is gelukt! En meer nog, dankzij haar Reikibehandelingen heb ik meer rust gekregen en zijn er restjes troep opgeruimd waarvan ik niet eens helemaal precies kan zeggen hoe of wat. Het resultaat is dat ik me rustiger voel, meer mezelf ben en al met al een positievere houding heb. Ook andere mensen zeggen dat ik dit uitstraal. Elna is een fantastisch mens, ze kan enorm goed luisteren en door haar persoonlijke benadering voelde ik me in goede handen.
Jeanette, Den Haag
Voordat ik bij Elna voor een Dofna basisbehandeling kwam, was ik erg emotioneel. Ik had het gevoel dat mijn hele leven vast zat. Ik wilde heel veel doen maar het kwam er niet uit. Ik was heel vaak moe en depressief. Direct na de behandeling voelde mijn lijf lichter. Ik was niet emotioneel meer en kreeg het gevoel dat alles weer gerelativeerd was. Ik heb in de twee maanden na de behandeling meer voor elkaar gekregen dan in de twee jaar daarvoor. Ik heb eindelijk knopen kunnen doorhakken waar ik al zo lang tegen aan liep en heb een overvloed aan energie. Ook mensen om mij heen zien dat ik minder gestrest en gelukkiger ben. Nadat deze behandeling al zoveel voor mij gedaan heeft ben ik erg benieuwd naar de volgende behandeling waar ik nu een afspraak voor ga maken. Elna ontzettend bedankt!!
Melody, Woerden
Tijdens een SRT-behandeling van Elna word je in ongeveer twee uur meegenomen op een reis naar je ziel. Elna pendelt, stelt vragen aan je onderbewuste en verheldert alles wat troebel is. Oude programmeringen, dingen die je in je kindertijd hebt gebruikt als overlevingsstrategie, overerfde zaken uit je familielijn. Eigenlijk alles wat jou remt om voluit te leven. De zwaarte die er aan je kleeft, ruimt zij op zodat je lichter en vrolijker naar huis gaat. Hoe subtiel de behandeling ook voelt, in de dagen en weken erna merk je pas echt wat er veranderd is. Voor mij waren er allemaal pijnpunten weg. Dingen die me normaal erg raakten, schuurden niet meer. Ik ervaarde een groot gevoel van zelfliefde, maar ook voor mijn omgeving. Het grote ‘moeten’ was verdwenen, ik voelde mij meer ontspannen en dat is het grootste kado dat je jezelf kunt geven!
Seloua, Den Haag
Het volgen van de Reiki cursus heb ik ervaren als “landen” vanuit het drukke bestaan van alle dag en privé situaties. Terug naar de kern van energie en liefde die overal om ons heen is. Elna creëert een veilige sfeer, haar luisterend oor en open houding zorgden voor een bijzondere ontmoeting. De cursus heeft me veel interne rust gebracht en de verbintenis met mensen die op mijn pad kwamen en nog steeds komen is zoveel dieper. Ik kan het een ieder aanraden die allereerst een stukje heling in zichzelf zoekt en dat eventueel ook voor een ander zou willen begeleiden, een waardevolle ervaring!
Dorien, Den Haag
Ik ben met Elna in contact gekomen, omdat ik opzoek was naar meer balans en innerlijke rust. Tijdens de eerste Reiki behandeling heb ik ervaren dat mijn energie weer ging stromen in mijn lichaam. Alhoewel ik flink lag te trillen heeft de behandeling geen moment vreemd aangevoeld, in tegendeel!  Elna neemt voor en na de behandeling uitgebreid de tijd om te praten en voelt zaken goed aan. Na 4 behandelingen kan ik oprecht zeggen dat ik veel meer rust ervaar en vele malen minder bevooroordeeld tegen situaties aankijk. Tijdens de behandeling heb ik veel gezien,  erg bijzonder. Het effect is dat ik nu in mijn kracht sta en bepaalde blokkades vaarwel heb gezegd. Ik kan het absoluut aanraden.  Bedankt Elna!
Kees, Den Haag
De SRT sessie bij Elna heeft mij veel gebracht. Ik vond het heel indrukwekkend wat er tijdens de sessie allemaal naar voren kwam. Heel verhelderend en bevestigend. Ook in de weken na de sessie is er veel voor mij veranderd. Ik omschrijf het voor mij zelf als een “grote opruiming”. Door SRT zijn er blokkades opgeheven, heb ik meer energie, levenslust voel mij vrijer en blijer. Eigenlijk is het niet in woorden te vatten. Heel bijzonder om dit te mogen ervaren. Elna stelt je op je gemak. Is zeer deskundig en to the point. Maar vooral een heel bijzonder lief mens/ lieve vrouw.
Ellen, Den Haag
De Dofna basisbehandeling was voor mij een hele bijzondere ervaring. Zonder ook maar iets te hoeven zeggen, kreeg ik een hoop verbazingwekkende en waardevolle informatie over mezelf. Maar vooral de uitwerking ervan heeft mijn leven compleet veranderd. Eindelijk had ik het gevoel verder te kunnen met (een volgende stap in) mijn leven. Een lange periode na de therapie heb ik sommige dingen als best heftig ervaren, maar het was zeker de moeite waard! Ik kon steeds beter bepaalde dingen uit het verleden accepteren en een plekje geven. Ik voelde namelijk echt dat er iets in werking was gezet. Elna is een serieuze en lieve therapeute die enorm betrokken is en waarbij je je al snel op je gemak voelt. Nog belangrijker, zowel Elna als de therapie stimuleren me om door te gaan. De volgende stap is Reiki en kan niet wachten om hier mee te beginnen!
Mikie, Utrecht
Kennismaking met Elna voor Reiki/Seichem I was ontspannen. Zij heeft heel veel ervaring en dat merk je in de gesprekken. Bij het oefenen houdt ze rekening met je voorkeuren, waar je interesse naar uitgaat. Daarnaast, pragmatisch en down to earth, wat mij enorm aanspreekt. 
John, Nootdorp
Elna is echt een kei in haar vak! Eerst luistert ze heel goed naar je. Vervolgens kan ze precies haar vinger op jou zere plek leggen. Ze geeft je inzicht in jezelf, hoe je bent en hoe je omgaat met je omgeving. Omdat ze goed voelt waar een knelpunt zit kan ze gericht aangeven waar je op moet letten en waar je mee aan de slag moet! Ze zorgt er voor dat je met andere ogen naar jezelf gaat kijken zodat je in staat bent prioriteiten te stellen en dingen te relativeren. Echt een vakvrouw! (Coaching)
Eva, Den Haag
Zonder dat ik er bij stil stond liep ik elke keer vast. Ik dacht te veel na en twijfelde aan alles. Ik ging voor een Dofna basisbehandeling … Elna schetste me de periode van klein naar nu en wat er op mijn weg is gebeurd. Na de behandeling van Elna heb ik veel gehuild,  het luchtte op en ik voelde me lichter. Nu voel ik dat mijn intuïtie spreekt zonder dat ik eerst 100x over een voorval of confrontatie na denk. Ik voel me sterker alsof het meer vanzelf gaat. Bedankt Elna !! Ik kom terug voor een advanced behandeling.
Nancy, Wateringen
Elna neemt echt de tijd voor je. Je voelt je direct op je gemak en na enkele minuten voel je je lichaam & geest al meer ontspannen. De Reiki behandeling is zeer aangenaam en rustgevend. Ik voelde op bepaalde punten in mijn lichaam meer rust dan op andere punten, ik denk omdat mijn lichaam het op die punten meer nodig had. De dag na de behandeling voelde ik me uitgerust en energiek. Wat een oppepper!
Bonnie, De Lier
Via mijn netwerk in contact gekomen met Elna en ik ervoer al direct een enorme klik met haar. Elna straalt een bepaalde rust uit en voelt je haarscherp aan. Zonder zweverig te zijn weet ze de juiste snaar te raken en je inzicht te verschaffen in bepaalde patronen, wat bij mij heeft bijgedragen aan het steeds beter kunnen loslaten van iets waar ik het afgelopen jaar heel veel pijn en verdriet van heb gehad. Ook tijdens mijn eerste Reiki behandeling bij haar voelde ik voor het eerst in maanden een enorme rust en totale ontspanning over me heen komen. Elna heeft mij echt goed geholpen om de draad weer op te kunnen pakken.
Manon, Den Haag
Ik ben niet zo van dat zweverige gedoe, maar via via werd Elna me aangeraden om dit toch eens te proberen. Dofna zelf te mogen ervaren was voor mij echt een life-changing event was. Dank Elna, je hebt me echt anders in het leven doen staan.
Michael, Den Haag
De Reiki behandeling door Elna was geweldig! De reden om de behandeling te ondergaan was om mij rust te laten ervaren. De rust die ik zocht heb ik zeker gehad en ervaren! Ook de nacht heb ik geslapen als een roos. Tijdens de behandeling heb ik veel momenten uit m’n leven voorbij zien gaan in mijn gedachten. Dingen waarin ik mijzelf eens goed moet gaan onderzoeken. Met het napraten heeft Elna een aantal dingen benoemd die met mij te maken hadden. En ik moet zeggen: de dingen die ze noemde waren juist! Echt geweldig! De behandeling heeft in mij iets los gemaakt waardoor ik meer rust heb gekregen. Misschien geduld, lankmoedigheid? Ik raad het iedereen aan om een Reiki behandeling te ondergaan bij Balanspunt door Elna!
Allan, Den Haag
Na het doorlopen van een nare darmbacterie opgelopen in mijn vakantie, heeft Elna met Reiki mijn energiebanen/chakra’s weer met elkaar verbonden. De balans is weer terug. Haar voorkomen en luisterend oor maakt het heel prettig om door haar behandeld te worden.
Joyce, Hoek van Holland
Bedankt voor de hele fijne ervaring met Reiki. Deed me heel erg ontspannen,  tot snel  weer!!
Evana, Den Haag
We zijn bij Balanspunt gekomen omdat Lola, mijn dochtertje van 6 jaar, last had van nachtmerries, onzekerheid en erg gespannen was. Elna kan echt goed Lola meenemen in wat ze doet en legt uit waardoor Lola zich op haar gemak voelt. Na de eerste Reiki behandeling van 25 minuten merkte we gelijk verschil. Ze had geen nachtmerries meer en slaapt sindsdien door! En nu na een aantal behandelingen is Lola in gedrag rustiger, vrolijker en begrijpen we meer wat er in haar omgaat door de begeleiding en adviezen van Elna. We gaan het nu ook bij ons zoontje proberen die is 15 maanden en slaapt slecht ‘s nachts, hoop dat Elna daar ook verandering in kan brengen!
Lola 6 jaar, Den Haag
Ongelooflijk wat een mens kan doen. Ik zou het niet geloofd hebben als ik het niet aan den lijve had ondervonden. Dat, ondanks de grote fysieke afstand de impact van jouw Dofna behandeling zo groot was. Ik heb nog nooit zo ontzettend lang en vaak gehuild en me daarna zo opgelucht gevoeld als toen. Dan pas kom je erachter hoeveel bagage je met je mee torst in het leven. Ik merkte gewoon dat er meer ruimte gekomen was en dat ik meer onbevangen geworden ben. Dankjewel!
Rogier, Groningen
Elna heeft mij vorig jaar ook al Reiki behandelingen gegeven. Mijn lichaam en geest waren uit elkaar, ik was mijzelf kwijt en ik moest revalideren na een zwaar auto ongeluk. Dit was zwaar. Na haar behandelingen kon ik weer verder. We zijn nu een jaar verder en ik had Elna weer benaderd omdat het helemaal niet goed met mij ging. Ik heb nu twee Reiki behandelingen achter de rug en ik kan zeggen dat ik mij veel beter voel. Elna eindigde deze behandelingen met Bars. Ik had Elna echt nodig. Ik was op, uit balans en had totaal geen energie meer. Na de eerste behandeling sliep ik, na weken slecht tot niet geslapen te hebben, achter elkaar door. De volgende ochtend voelde ik mij opgewekt. De hele week voelde ik mij goed. Het zware was uit mijn hoofd, ik had weer ruimte en ik had weer zin in mensen. Vandaag was Elna weer bij mij. Voor mij is de sessie met Elna een rustmoment waar ik leer om alles los te laten en mij te ontdoen van alle spanningen die zich hebben verzameld in mijn lichaam en hoofd. Ik voel het echt uit mij lopen. Ik vind het heel bijzonder en mooi wat er gebeurd en dat het mij zo ontzettend helpt. Ik weet zeker dat dit het beste medicijn is wat ik nu nodig heb. Elna voelt je heel goed aan, is heel vriendelijk en warm. Ik vertrouw haar, mijn lichaam vertrouwt haar en dat is heel fijn om verder te kunnen. Ik ben echt heel blij met Elna in mijn leven!
Miranda, Den Haag
Mijn zoontje (12 jr) met ADHD was echt op het punt van wanhoop. Ondanks zijn medicatie zag ik hem worstelen met zichzelf en ieder die in zijn buurt kwam kreeg er wel wat van mee. Als moeder heb je echt het gevoel dat je aan de zijlijn mee staat te kijken maar er helemaal niets aan kan doen. Vooral op school merkte ik dat zijn cijfers drastisch achteruit gingen en nog maar niet te spreken over zijn aanhoudend gevecht met zichzelf waar vaak niets maar dan ook niets goed aan was. Nadat ik zelf de Dofna basis en advanced behandeling had gehad, wist ik zeker dat dit ook iets was voor mijn zoontje. Ik heb Elna gevraagd of ze me kon helpen en met groot succes! … Een paar dagen na de basisbehandeling merkte ik al verschil; hij werd rustiger, zelfverzekerder en het mooiste komt nog… zijn concentratie is zo goed en dat voor iemand met ADHD. Hij heeft al zijn slechte cijfers volledig ingehaald! En dat binnen 2 maanden! Ik kan er niet over uit hoe het werkt en heel eerlijk gezegd geeft het ook niet want het werkt! Ik kan het echt iedereen aanraden. Vooral het leven van mijn zoontje, en ook dat van ons, is er zo veel leuker en gemoedelijker door geworden met vooral veel LOL ipv frustratie. Elna bedankt!
Davy 12 jaar, Wateringen
Op zoek naar een alternatief voor een klassieke therapie, kwam ik bij Balanspunt terecht. Hier heb ik bij Elna een Dofna behandeling gehad. In eerste instantie vond ik het lastig om precies te begrijpen wat Dofna was en wat het met je doet dus ik heb het gewoon over me heen laten komen. De behandeling zelf was rustig en ontspannen. Na de behandeling kon Elna mij dingen over mijzelf en mijn familie vertellen die mij erg aan het denken hebben gezet. Eerst was ik wat aangeslagen en door de war van deze ervaring maar na loop van tijd werd ik steeds rustiger en kwam er verandering in mijn gedrag. Door deze behandeling sta ik sterker in mijn schoenen, voel ik mij minder verantwoordelijk voor het geluk van anderen en ben ik meer ontspannen. Het heeft mij absoluut een hoop positieve dingen gebracht en ik zou het zo weer doen. 
Liz, Den Haag