Wat is DofNa?

Dofna is de afkorting van Discharge of Neural Aspects. Dit betekent: het ontladen van herinneringen waar een bepaalde (negatieve – zwaar aanvoelende) emotie aan gekoppeld zit. De behandelwijze van Dofna is gebaseerd op het opsporen en ontkoppelen van fysieke pijnen, ziektes, trauma`s, schuldgevoelens en andere blokkades (ook wel vervuilingen in het energetische lichaam genoemd).

Ieder mens heeft in zijn of haar verleden bepaalde ervaringen opgedaan die de manier van denken heeft beïnvloed. Dit kan gebeuren door verschillende situaties, variërend van pesterijen op school tot het meemaken van een ernstig ongeluk of opgroeien in een onaangename omgeving.

Al deze ervaringen laten sporen na die worden opgeslagen in het geheugen. Hier slijten gedragspatronen in, die als overlevingsmechanismen functioneren. Dit wil zeggen dat je ander gedrag gaat creëren om de pijn niet meer te hoeven voelen; je gaat je beschermen hiertegen. Deze processen gebeuren onbewust. Het helpt je om te “overleven”. Eens waren die houdingen en patronen nuttig. Ze hielpen je in situaties die voor jou echt niet prettig waren. Maar de houdingen en patronen die toen hielpen om je tegen de pijn te beschermen, zullen je later alleen maar tegenwerken.

De behandelingen zullen blokkades verwijderen, waardoor je rust en ruimte ervaart. Je krijgt meer inzicht in jezelf waardoor je beter je eigen weg kunt bewandelen. Oude gedachten doen er niet meer toe en je kunt beslissingen nemen zonder achterom te hoeven kijken. Dat is wat Dofna Therapie inhoudt.

Welke Dofna behandelingen zijn er en wat gebeurt er?

Basisbehandeling

De Dofna therapie begint met een basisbehandeling, een eerste algemene schoonmaak. Emotioneel beladen herinneringen en basisovertuigingen die vóór je 20ste levensjaar zijn opgebouwd, worden “opgelost”.

Door de overtuigingen te ontladen kunnen de vicieuze cirkels doorbroken worden en wordt de emotionele lading er vanaf gehaald waardoor er ruimte ontstaat. Deze ruimte geeft je de gelegenheid meer jezelf te zijn en te kunnen beslissen vanuit je eigen ik, niet meer beïnvloed door de houdingen en patronen waar je zo door werd belemmerd.

Ben je niet in de gelegenheid om bij mij langs te komen, neem dan telefonisch contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.

Advanced behandeling

Na de Basisbehandeling zal er worden gewerkt aan een probleem waar je graag vanaf wilt. Er kunnen verschillende problemen aangepakt worden gedurende  meerdere behandelingen. Het kunnen onzekerheden zijn of bepaalde emoties die je dwars zitten.

We zijn allemaal opgebouwd uit het DNA van onze (voor)ouders. Veel hardnekkige patronen zijn niet werkelijk van onszelf, maar vererfd door de bloedband. Nadat met de basisbehandeling alle algemene blokkades en vervuilingen uit het energiesysteem gehaald zijn, zal een advanced behandeling de blokkades uit diepere lagen opsporen en voor altijd  neutraliseren.

Een afspraak maken of graag meer informatie ontvangen? Neem dan contact met mij op.

Ja graag
Ja graag

Dofna BalanspuntNa mijn eigen ervaring met de Dofna Basisbehandeling, dacht ik meteen: “wat een super manier om iemand echt naar zichzelf terug te laten gaan!”  Daarom besloot ik Dofna therapeut te worden.

Er was geen twijfel mogelijk: dit wilde ik mezelf eigen maken. Tijdens de opleiding ben ik nog enthousiaster geworden over de methodiek die veel impact heeft gehad op mijn eigen “zijn”.

Zelf ben ik in aanraking gekomen met Dofna op het moment dat ik beter mijn eigen patronen en blokkades wilde begrijpen. Steeds liep ik tegen hetzelfde aan en wilde hier echt graag verder in komen. Met name mezelf beter leren kennen en vooral inzien wat er met mij gebeurde in bepaalde situaties. Waar reageer ik op en vooral “hoe voorkom ik dat het weer gebeurt?”.

Na de 2,5 jaar durende opleiding te hebben afgerond, ben ik allround Dofna therapeut geworden.

Het gaat erom dat alles valt of staat met je eigen beslissingen en keuzes die je maakt in je leven. Je bepaalt zelf je pad en de ervaringen die je er uit zou kunnen halen. Niemand kan jouw leven leiden en de momenten voor je “opvangen”, het komt vanuit jezelf.  Zorg dat het goed gaat met jou. Je happy voelen, dat je de hele wereld aan kunt, dat is het belangrijkste.

Wat zou een Dofna behandeling voor jou kunnen betekenen? 

Wat zou jij graag oplossen voor jezelf?

Hieronder genoemd enkele items (belemmeringen), die vaak diep zijn weggestopt, en in diepere lagen verankerd liggen, maar elk apart kunnen worden behandeld. We zijn allemaal individuen met onze eigen ervaringen en belevenissen.

° Onzekerheid

° Faalangst

° Eenzaamheid

° Steeds weer in dezelfde situatie je bevinden

° Dezelfde mensen aantrekken met bepaalde eigenschappen

° Geblokkeerd in je uitingen en emoties waardoor je stagneert

° Het gevoel hebben verdrietig te zijn, maar niet weten hoe dit nu komt

° In de knoop zitten met jezelf en jezelf afvragen “wie ben ik?”

Zorg dat het goed gaat met jou. Je happy voelen, dat je de hele wereld aan kunt, dat is het belangrijkste.

Hoe wordt een sessie gegeven door de DofNa Coach?

Tijdens een Dofna-behandeling werkt de coach vanuit de observer. Daardoor kan hij objectief kijken zonder beïnvloed te worden door de eigen emoties en ervaringen. Dat doet de coach door eerst contact met het eigen observerend vermogen te leggen. Vervolgens maakt hij contact met het Hogere Zelf van de cliënt. Coach en cliënt zitten tegenover elkaar op een stoel en tijdens de behandeling vindt er geen lichamelijke aanraking plaats.

Wat gebeurt er tijdens en na de behandeling

Alles wat aan een blokkade vast zit zal moeten worden losgekoppeld en eerst al die onderdelen uit elkaar worden gehaald. Want we zijn als mens plus/min gepolariseerd, we leven in dualiteit. De blokkades zijn minpolariteiten die op dat moment sterker spreken dan de positieve kant. Als we de minpolariteit bevestigen door deze kant te zien, horen en erkennen met behulp van de Dofna-methodiek laten we de twee polariteiten samensmelten. Daardoor wordt het systeem weer in een zelf genererend proces gezet.

Op  het moment dat we de blokkade ontladen, draait de energetische lading het lichaam uit. Dat noemen we afspinning. De ontlading spint, draait uit het systeem. En op het moment dat het er helemaal uitgedraaid is en de min-polariteit weer op nul is, ontstaat er ruimte. Vervolgens verdwijnt de lading uit de neurale netwerken; die wordt “eruit gehaald”. De lading verdwijnt dan uit de herinnering. Dit laatste is het belangrijkste moment wat de ontlading permanent maakt.

Als je bijvoorbeeld een auto-ongeluk hebt gehad, dan is het gevoel van het ogenblik van het ongeluk steeds weer aanwezig op het moment dat je er aan denkt of als je iets dergelijks ziet op de tv. Maar als die lading uit je systeem verdwenen is dan kan je er neutraal naar kijken en heb je nog steeds de herinneringen van het ongeluk, maar de lading is er niet meer.

Balanspunt

Laan van Meerdervoort 1587
2555 BR Den Haag
06-37344113
info@balanspunt.nl
KvK 54855462